fbpx

Vraag ontheffing voor gemeentelijke belastingen 

Als je een laag inkomen hebt, dan kan je bij de gemeente ontheffing vragen voor de gemeentelijke belastingen en de waterschapsbelasting. Vaak ontvang je het aanvraagformulier dat je hiervoor nodig hebt bij de aanslag. Als je voor de ontheffing in aanmerking komt, bespaar je vaak een paar honderd euro. 

Meer tips

Koop en verkoop tweedehands

Bijna iedereen heeft wel ongebruikte spullen in huis die weg kunnen. Loop je huis na op spullen waar je heel goed zonder kunt en zet ze te koop op internet (bijvoorbeeld op Bol.com of Marktplaats) of hang een briefje op in de supermarkt.  

Het kan allemaal nog goedkoper, door tweedehands spullen aan te schaffen. Op aanbiedingssites als  marktplaats.nl of 2dehands.nl  staan duizenden gebruikte koelkasten, wasmachines, ovens, magnetrons, bedden, keukenspullen, muziekinstrumenten, cd’s, boeken en andere dingen te koop.

Goedkoop boodschappen doen

Doe 1 keer per week de grote boodschappen bij een goedkope supermarkt en bekijk welke aanbiedingen andere supermarkten hebben. Maak vooraf een lijstje met wat je nodig hebt en laat je niet verleiden tot impulsaankopen. Aanbiedingen uit folders vind je op voordeelmuis.nl. Je kunt zoeken op woord, merk, winkel of categorie.

Verlaag je energiekosten

Verlaag je energiekosten

Gebruik voor het koken van water een waterkoker. Die gaat zuinig om met energie; het bespaart zelfs 90% energie! Een magnetron gebruikt ongeveer 32% van de warmte om water op te warmen, een gasfornuis 40 tot 50%. 

Koken op gas kost rond de €40 à €50 per jaar. Dat is veel goedkoper dan koken op elektriciteit, keramische en halogeen kookplaten, wat ongeveer €100 per jaar kost. Inductie koken kost ongeveer €80 per jaar. 

Bekijk ook

Even geen geld… om mijn hypotheek te betalen

Wat als je gaat scheiden en je staat er alleen voor? Dan kan het zijn dat het steeds moeilijker wordt om alle rekeningen op tijd te betalen. Vanaf het...

Meer informatie

Even geen geld… om boodschappen te doen

Stel je voor… je gaat scheiden en ineens moet je veel vaste lasten alleen betalen. Dan kan het steeds moeilijker worden om alle rekeningen op tijd te betalen. Vanaf...

Meer informatie

Over Schuldhulp.tv

Ons doel is om rust te creëren voor mensen met een problematische schuldensituatie. Van probleem naar oplossing: snel, deskundig en effectief. Een problematische schuldensituatie is een zware last. Het oplossen hiervan kost veel tijd en energie.

Schuldhulp.tv is een samenwerking tussen verschillende disciplines die samen zorgen voor een integrale aanpak. Door hulp te bieden doorbreken we een vicieuze cirkel zodat mensen zich weer op de toekomst kunnen richten.

Contact
© Schuldhulp.tv 2024
Ontwikkeld door Convident & 1609bold