fbpx

Wie kan me helpen?

Heb je schulden? Dan kan een schuldhulpverlener helpen.
Een schuldhulpverlener is iemand die jouw inkomsten en uitgaven op een rijtje te zet en tips geeft om geld te besparen. Ook probeert hij een betalingsafspraak te maken met de bedrijven waar jij schulden hebt.

Maar soms lukt het niet om op deze manier van je schulden af te komen. Bijvoorbeeld omdat de bedrijven bij wie je schulden hebt niet mee willen werken of om allerlei andere redenen. Wat dan? Dan moet je naar de rechter. De volgende stap is WSNP.

Wat is de WSNP
De WSNP is de laatste stap als je schulden hebt. De WSNP is een afkorting voor: Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. Een moeilijk woord, deze mag je snel weer vergeten. We leggen liever uit wat het is. Het wordt ook wel de schuldsanering genoemd en is een manier om van jouw schulden af te komen zodat je weer opnieuw kunt beginnen. Maar hier moet je wel iets voor doen. In 3 jaar tijd moet je zo veel mogelijk van je schulden betalen. Dit hoef je niet alleen te doen, want iemand helpt je hierbij. Deze persoon noemen we een bewindvoerder. Als je in die 3 jaar alles volgens afspraak hebt gedaan, hoef je de rest van je schuld niet meer te betalen en heb je een schone lei.

Bekijk ook

Even geen geld… om de rekeningen te betalen

Stel je voor… je hebt om wat voor reden dan ook een tijd lang minder inkomsten dan voorheen. Maar het geld dat je uitgeeft blijft gelijk. Dan kan het...

Meer informatie

Even geen geld… om mijn gezin te onderhouden

Wat als jij of je partner ineens geen werk meer heeft? Dan kan het zijn dat het steeds moeilijker wordt om alle rekeningen op tijd te betalen. Vanaf het...

Meer informatie

Over Schuldhulp.tv

Ons doel is om rust te creëren voor mensen met een problematische schuldensituatie. Van probleem naar oplossing: snel, deskundig en effectief. Een problematische schuldensituatie is een zware last. Het oplossen hiervan kost veel tijd en energie.

Schuldhulp.tv is een samenwerking tussen verschillende disciplines die samen zorgen voor een integrale aanpak. Door hulp te bieden doorbreken we een vicieuze cirkel zodat mensen zich weer op de toekomst kunnen richten.

Contact
© Schuldhulp.tv 2024
Ontwikkeld door Convident & 1609bold